Welkom bij Fotografieclub-BGC

Macrofotografie

Macro-fotografie, wat is dat?

Al sinds mensenheugenis registreert de mens met zijn ogen de wereld. De behoefte van de mens om de schoonheid van onze wereld wereld af te beelden zie je veel op schilderijen. Dit zijn beelden in het platte vlak, maar zij geven de kijker de illusie of het werkelijk is.

Sinds de uitvinding van de fotografie zo'n 125 jaar geleden, is de mens in staat om binnen een seconde de wereld om hem heen vast te leggen. Waar een schilder vaak uren, dagen en weken bezig was om de werkelijkheid en schoonheid weer te geven, pakken wij nu een camera en klik het beeld is vastgelegd. Met fotografie kunnen we beelden uit onze omgeving meer kracht, schoonheid en uitstraling geven.

Door veel te kijken naar onze wereld, door veel te oefenen met onze ogen met gebruik van onze camera ontstaan wonderlijke werelden. Dat kan een totaalbeeld zijn van een land of zeelandschap, een half-totaalbeeld zijn van bv. een portret. Dat kan ook een detailopname zijn uit onze werkelijkheid, bv. een blad van een boom. Met je camera ga je dan zo dicht mogelijk naar je object wat je wil vast leggen. Dit noem je macro-fotografie.

De werkgroep-macrofotografie kiest voor zijn activiteiten plaatsen uit waar deze specialiteit zichtbaar gemaakt kan worden, zoals tuinen, cactuskassen, velden en bossen, of gewoon binnen. De geliefde onderwerpen zijn planten, bloemen, dieren vaak vogels en insecten, en objecten uit onze dagelijkse omgeving, zoals onze glas-workshop tijdens een van onze clubavonden.

De uiteindelijke resultaten van deze macrobeelden verwonderen, verbijsteren, verbazen, vervreemden, verabstraheren onze wereld om ons heen. De wereld is opgeblazen, vergroot.

De kijker bekijkt en ontdekt de wereld opnieuw of trekt deze afgebeelde wereld in twijfel!

De vervreemding verscherpt inzichten of geniet gewoon van wat de ogen zien. Uiteindelijk levert het nabije een nieuwe schoonheid, een derde dimensie, een illusie, een schoonheid.

fotografie_cursussen

Macrofotografie

fotografie_cursussen

Macrofotografie

fotografie_cursussen

Macrofotografie

 

Geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande werkgroep je aan, neem dan eens contact op voor het vrijblijvend bijwonen van een van onze clubavonden en maak kennis met ons en andere inspirerende werkgroepen. Je bent van harte welkom.

 


Ook op Facebook

Bezoek ons ook op onze Facebookpagina voor het meest actuale nieuws en/of andere bijzonderheden.