Welkom bij Fotografieclub-BGC

Natuur & landschapsfotografie

De natuur en het landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en altijd en overal om ons heen te zien en te ontdekken. Mede om die reden schept het dan ook veel voldoening om dat vast te leggen met de camera. Vaak vraagt dat van menig fotograaf om de nodige inspanningen in verband met allerlei wisselende situaties en omstandigheden zoals bijvoorbeeld:

- omgevingsfactoren, het licht, het weer en de wind.

- keuze fotoapparatuur, objectieven, statief, filters...

- kennis van het landschap en de natuur; waar, wanneer, hoe en op welke plek kun je het beste fotograferen...

Daarbij kent Natuur en landschapsfotografie vele vormen waardoor het erg veelzijdig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan macrofotografie, reisfotografie, nachtfotografie, dierfotografie et cetera.

Wij als werkgroep Natuur en Landschap vinden het een uitdaging om met al deze factoren aan de slag te gaan. We organiseren voor onze medeclubleden opdrachten en excursies naar interessante locaties. Zo hebben we met onze club al gefotografeerd op landgoed 'De Hamert' bij Arcen (L), bij 'Het Quin' in Nationaal park Maasduinen (L) en in de 'Ooypolder' bij Nijmegen (Gld). Dit jaar kozen we als thema ‘dieren voor de lens’ en is de werkgroep naar het 'Zoopark' in Overloon geweest. De resultaten en de ervaringen worden vervolgens op clubavonden besproken en gedeeld. Ook het uitnodigen van gastspreker(s) levert in dit verband inspirerende inzichten en leerzame ervaringen op.

Op deze manier dragen wij als werkgroep Natuur en landschap bij om onze fotografieclub levendig en veelzijdig te houden.

natuur_landschap

Natuur & landschap

natuur_landschap

Natuur & landschap

natuur_landschap

Natuur & landschap

 

Geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande werkgroep je aan, neem dan eens contact op voor het vrijblijvend bijwonen van een van onze clubavonden en maak kennis met ons en andere inspirerende werkgroepen. Je bent van harte welkom.

 


Ook op Facebook

Bezoek ons ook op onze Facebookpagina voor het meest actuale nieuws en/of andere bijzonderheden.